Nieuws

ANDERE WEGGEBRUIKERS GROOTSTE AFLEIDING ACHTER HET STUUR

Een binnenkomend appje, even de radio op een andere zender zetten of de meezingende buurvrouw naast je; de focus is regelmatig niet volledig op de weg gericht tijdens het autorijden. Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) liet Team Vier onderzoek doen naar de grootste afleidingen achter het stuur en het blijkt dat andere weggebruikers (38%) en slaperigheid (24%) zorgen voor de meeste afleiding in het verkeer.
Lees meer >

BUMPERKLEVERS EN SMARTPHONEGEBRUIK BRON VAN ERGERNIS

Langzame rijders, snelheidsduivels en onnodig linksrijders zijn een doorn in het oog van Nederlandse automobilisten. Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) liet Team Vier onderzoek doen naar de grootste frustraties achter het stuur en het blijkt dat bumperklevers (55%) en automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (54%) de grootste ergernissen vormen in de auto.
Lees meer >

MBO- en VMBO-scholieren steken minder tijd in hun huiswerk, maar hebben het vaker af

Amsterdam – Ondanks dat 16- en 17-jarige MBO en VMBO scholieren minder tijd besteden aan hun huiswerk, geven meer scholieren aan altijd het huiswerk af te hebben dan 16- en 17-jarige scholieren op het HAVO, VWO, HBO en WO, zo blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet
Lees meer >

Drie op de tien 16- en 17-jarige scholieren drinken wekelijks alcohol

Amsterdam – Sinds 2014 is het voor Nederlanders jonger dan 18 jaar niet meer toegestaan om alcohol te kopen. Desondanks drinken drie op de tien 16- en 17-jarige scholieren nog wekelijks alcohol, blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

Niet in alle 16- en 17-jarigen schuilt een Greta Thunberg

Amsterdam – Scholieren van 16 en 17 jaar zijn wel bereid zijn om voor een beter milieu minder single-use producten te gebruiken, maar niet bereid te minderen met het eten van vlees, zo blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

COACHING POPULAIRDER DAN OOIT: BIJNA KWART NEDERLANDERS GAAT OF GING NAAR EEN COACH

Bij één op de vijf Nederlanders speelt een vraag of probleem waar ze professionele hulp bij zouden willen krijgen, blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine, uitgevoerd door Team Vier. Coaching is hier een mogelijke oplossing voor. Maar hoe effectief is dat eigenlijk en met welke kwesties stappen Nederlanders naar een coach? Om daar inzicht in te krijgen deed Psychologie Magazine het eerste representatieve onderzoek naar de stand van coaching in Nederland.
Lees meer >

Kwart van de Nederlanders maakt gebruik van de deeleconomie

Amsterdam – Eén op de vier Nederlanders maakt weleens gebruik van gedeelde producten of diensten. Dat blijkt uit onderzoek van Team Vier. Airbnb wordt van alle gedeelde producten en diensten het meest gebruikt.
Lees meer >

AUTOVAKANTIE: SPANNENDSTE SITUATIES EN GROOTSTE IRRITATIES

Voor de eerste regio’s in het land is de zomervakantie reeds begonnen en dat zorgt de komende tijd weer voor lange files naar het zonnige zuiden. Uit onderzoek – uitgevoerd door Team Vier – van online verzekeraar Allsecur, onderdeel van Allianz, blijkt dat 92 procent van de Nederlanders de beruchte zwarte zaterdagen probeert te vermijden. Wat zijn de grootste irritaties tijdens de rit naar de zonbestemming? En wat vinden Nederlandse automobilisten de spannendste verkeerssituaties in het buitenland?
Lees meer >

Yoga in Nederland: groot onderzoek 2019

Dit zijn de resultaten van ons driejaarlijkse onderzoek naar de stand van yoga. Hoeveel mensen doen er aan yoga in Nederland? Hoeveel mannen en hoeveel vrouwen staan er op de yogamat? En waarom eigenlijk?
Lees meer >

Hoe eerlijk zijn Nederlanders over zelf veroorzaakte autoschade?

Per ongeluk schade aan andermans auto veroorzaken is altijd vervelend. Uit door Team Vier uitgevoerd onderzoek van online verzekeraar Allsecur, onderdeel van Allianz, blijkt dat 67 procent van de Nederlanders weleens schade heeft gereden. Hoe gaan automobilisten hiermee om? En hoe eerlijk zijn zij over het opbiechten van zelf veroorzaakte autoschade? Het blijkt dat de helft van de Nederlanders een krasje niet reden genoeg vindt om een briefje achter te laten bij de gedupeerde. Deukschade daarentegen wordt wel door de meerderheid gemeld.
Lees meer >

1 2 3 4 ... 18 volgende >