Nieuws

43% NEDERLANDERS KENT HET WILHELMUS NIET UIT HET HOOFD

Nu Koningsdag dit jaar is omgedoopt tot Woningsdag moet koning Willem-Alexander dit jaar zijn verjaardag op een andere manier vieren dan hij gewend is. Om hem toch een beetje in het zonnetje te zetten, is er maandag om 16.00 uur een nationaal toostmoment geïnitieerd.
Lees meer >

#IKLEESTHUIS SLAAT BIJZONDER GOED AAN

Het boekenvak heeft de handen ineengeslagen voor de campagne #ikleesthuis, dat heeft er in korte tijd voor gezorgd dat Nederlanders flink aan het lezen zijn geslagen. Uit consumentenonderzoek blijkt namelijk dat ruim de helft van de Nederlandse consumenten (ouder dan 18 jaar) tijdens de coronacrisis boeken leest en luistert. Daarmee evenaart lezen streamingsdiensten als Netflix.
Lees meer >

PERSBERICHT - ME Research Group neemt Team Vier over

Eindhoven – ME Research Group, waar onderzoekbureau Markteffect en DirectResearch deel van uitmaken, neemt branchegenoot Team Vier over.
Lees meer >

ANDERE WEGGEBRUIKERS GROOTSTE AFLEIDING ACHTER HET STUUR

Een binnenkomend appje, even de radio op een andere zender zetten of de meezingende buurvrouw naast je; de focus is regelmatig niet volledig op de weg gericht tijdens het autorijden. Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) liet Team Vier onderzoek doen naar de grootste afleidingen achter het stuur en het blijkt dat andere weggebruikers (38%) en slaperigheid (24%) zorgen voor de meeste afleiding in het verkeer.
Lees meer >

BUMPERKLEVERS EN SMARTPHONEGEBRUIK BRON VAN ERGERNIS

Langzame rijders, snelheidsduivels en onnodig linksrijders zijn een doorn in het oog van Nederlandse automobilisten. Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) liet Team Vier onderzoek doen naar de grootste frustraties achter het stuur en het blijkt dat bumperklevers (55%) en automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (54%) de grootste ergernissen vormen in de auto.
Lees meer >

MBO- en VMBO-scholieren steken minder tijd in hun huiswerk, maar hebben het vaker af

Amsterdam – Ondanks dat 16- en 17-jarige MBO en VMBO scholieren minder tijd besteden aan hun huiswerk, geven meer scholieren aan altijd het huiswerk af te hebben dan 16- en 17-jarige scholieren op het HAVO, VWO, HBO en WO, zo blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet
Lees meer >

Drie op de tien 16- en 17-jarige scholieren drinken wekelijks alcohol

Amsterdam – Sinds 2014 is het voor Nederlanders jonger dan 18 jaar niet meer toegestaan om alcohol te kopen. Desondanks drinken drie op de tien 16- en 17-jarige scholieren nog wekelijks alcohol, blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

Niet in alle 16- en 17-jarigen schuilt een Greta Thunberg

Amsterdam – Scholieren van 16 en 17 jaar zijn wel bereid zijn om voor een beter milieu minder single-use producten te gebruiken, maar niet bereid te minderen met het eten van vlees, zo blijkt uit onderzoek van Team Vier in samenwerking met scholieren van het Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

COACHING POPULAIRDER DAN OOIT: BIJNA KWART NEDERLANDERS GAAT OF GING NAAR EEN COACH

Bij één op de vijf Nederlanders speelt een vraag of probleem waar ze professionele hulp bij zouden willen krijgen, blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine, uitgevoerd door Team Vier. Coaching is hier een mogelijke oplossing voor. Maar hoe effectief is dat eigenlijk en met welke kwesties stappen Nederlanders naar een coach? Om daar inzicht in te krijgen deed Psychologie Magazine het eerste representatieve onderzoek naar de stand van coaching in Nederland.
Lees meer >

Kwart van de Nederlanders maakt gebruik van de deeleconomie

Amsterdam – Eén op de vier Nederlanders maakt weleens gebruik van gedeelde producten of diensten. Dat blijkt uit onderzoek van Team Vier. Airbnb wordt van alle gedeelde producten en diensten het meest gebruikt.
Lees meer >

1 2 3 4 ... 18 volgende >