Helft Nederlanders stapt onverzekerd bij anderen in de auto

Publicatiedatum: 15-03-2010

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft geen aanvullende inzittendenverzekering en is dus niet of onvoldoende verzekerd wanneer zij bij een ander in de auto stappen.

Carpoolers of kinderen die meerijden met ouders van vriendjes of opa en oma zijn dus, in veel gevallen niet verzekerd, zo blijkt uit het onderzoek van online autoverzekeraar Allsecur, uitgevoerd door Team Vier. De onderzoeksresultaten vormen voor Allsecur reden om Nederlanders door een campagne bewust te maken van het feit dat zij nog steeds afhankelijk zijn van de automobilist bij wie ze in de auto stappen.

Inzittendenverzekering is een ‘must-have’ voor Nederlanders
Nederlanders rijden graag en vaak met vrienden, familie of kennissen mee voor familiebezoek (60%), sportactiviteiten (53%) en dagtripjes (59%). De helft van de Nederlanders is zich er echter niet van bewust dat ze mogelijk niet verzekerd zijn als ze bij een ander in de auto stappen. Slechts één op de acht autobezitters vraagt hiernaar wanneer hij of zij bij een ander in de auto stapt. Zouden Nederlanders weten dat zij of hun kinderen onverzekerd zijn dan zou 52% hun kinderen niet laten meerijden. 37% zou zijn/haar partner niet laten meerijden en 21% zou zelf niet meerijden. Bijna alle autobezitters (80%) vinden het wel belangrijk dat zij goed verzekerd zijn als ze meerijden.

Nederlandse automobilist wil niet meer afhankelijk zijn
70% vindt dat het de eigen verantwoordelijkheid is om bij een onverzekerde automobilist in te stappen. Maar kies je zelf voor een inzittendenverzekering, dan vindt tweederde dat je dan ook verzekerd zou moeten zijn wanneer je met een automobilist meerijdt die niet over zo’n verzekering beschikt. Nu is het zo dat wanneer er na een ongeval onduidelijkheid bestaat over de aansprakelijkheid, de bijrijder afhankelijk is van de automobilist. Is de automobilist niet verzekerd dan krijgt de bijrijder niets uitgekeerd. Allsecur wil Nederlanders hiervan bewust maken en biedt met haar vernieuwde inzittendenverzekering een goede oplossing waardoor je als bijrijder niet meer afhankelijk bent.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Alice van Hal, communicatie adviseur Allsecur. Telefoon: (073) 548 5017 / e-mail: alice.vanhal@allsecur.nl / www.allsecur.nl

Overige berichten

43% NEDERLANDERS KENT HET WILHELMUS NIET UIT HET HOOFD
#IKLEESTHUIS SLAAT BIJZONDER GOED AAN
PERSBERICHT - ME Research Group neemt Team Vier over
ANDERE WEGGEBRUIKERS GROOTSTE AFLEIDING ACHTER HET STUUR
BUMPERKLEVERS EN SMARTPHONEGEBRUIK BRON VAN ERGERNIS
MBO- en VMBO-scholieren steken minder tijd in hun huiswerk, maar hebben het vaker af
Drie op de tien 16- en 17-jarige scholieren drinken wekelijks alcohol
Niet in alle 16- en 17-jarigen schuilt een Greta Thunberg
COACHING POPULAIRDER DAN OOIT: BIJNA KWART NEDERLANDERS GAAT OF GING NAAR EEN COACH