Man traditioneel achter het stuur op weg naar vakantie

Publicatiedatum: 13-07-2017

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten gaat dit jaar met de auto op vakantie. Voor de reis kiest men nog steeds voor een traditionele rolverdeling. In de meeste gevallen is het de man die de autoreis op zich neemt. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur uitgevoerd door Team Vier. 

Meer dan de helft van de mannen die met de auto op vakantie gaan, geeft aan dat zij de volledige autoreis achter het stuur zitten (60%). Vrouwen geven aan slechts 16% van de autoreizen de volledige rit achter het stuur te zitten.

 

Auto nog steeds populair

Voor de vakantie is de auto nog steeds het meest populaire vervoermiddel. Meer dan de helft (63%) van de respondenten die dit jaar met de auto op vakantie gaat, geeft aan de auto te verkiezen boven het vliegtuig (22%). Voor jongeren tot 34 jaar geldt dit in minder mate, zij kiezen eigenlijk liever voor het vliegtuig (34%). De keuze voor het vervoermiddel loopt uiteen van gemak (65%), ruimte voor bagage (39%) en snelheid (24%). Met name mannen geven aan dat de snelheid van het vervoermiddel een rol speelt bij de keuze (29%).

 

Nederlanders nemen de tijd

Van een overhaaste rit richting het vakantieadres is geen sprake. De meeste automobilisten (52%) rusten tijdens een lange autorit om de twee uur. Mannen zouden liever wat meer doorrijden. Zij pauzeren vaker om de drie uur (31%) dan vrouwen (26%). 2% geeft zelfs aan nooit te stoppen tijdens een lange autorit van minimaal 5 uur.

Overige berichten

Fair Data: hoe Team Vier omgaat met de privacy van consumenten
Nieuw bij Team Vier.
Hinderbelevingsonderzoek Schiphol
De rol van de folder in de customer journey
Meer dan helft van de Nederlanders verwacht baan niet kwijt te raken door automatisering
Team Vier breidt uit!
Merken met de best ervaren service
Klanttevredenheid: benchmarks in diverse branches
Nederlandse automobilist betaalt bijna half miljard te veel voor autoverzekering