Peiling onderzoeksbureau: Groep de Mos de grootste in Den Haag

Publicatiedatum: 21-03-2018

Het toonaangevende marktonderzoeksbureau Team Vier peilt de Haagse lokale partij Groep de Mos / Hart voor Den Haag als de grootste partij van de stad. Met 7 zetels staat de partij daarmee 1 zetel voor op de VVD. Op de derde en vierde plek volgen GroenLinks (6) en D66 (5).

Lijsttrekker Richard de Mos: “Voor ons gevoel worden we consequent te laag gepeild in de peilingen van de gemeente Den Haag. We worden tijdens onze campagnetoer zeer goed ontvangen in de wijken, of het nou in Loosduinen, de Schilderswijk, Escamp of op Scheveningen is.”

De Mos over de peiling: “Bij de laatste peiling van vorige week, waarin we op 13,3 procent uitkwamen en daarbij vlak achter D66 zaten, was er gepeild tot zondag 4 maart. We wilden graag een actuele peiling hebben en Team Vier heeft dat op verantwoorde wijze uitgevoerd. Nu staan we op 15,8 procent van de stemmen. Morgen kunnen we geschiedenis schrijven: in Den Haag kan voor het eerst een lokale partij de grootste worden. Groep de Mos / Hart voor Den Haag zet in op de belangrijke thema’s, zoals veiligheid, het bestrijden van criminaliteit, het verbeteren van de bereikbaarheid, het weren van betaald parkeren en een goede (ouderen)zorg”. Uit het onafhankelijke onderzoek van Team Vier, gehouden onder 677 respondenten, blijkt ook dat De Mos de meest bekende politicus in de stad is, gevolgd door vertrekkend wethouder Rabin Baldewsingh en burgemeester Pauline Krikke. “Het is nu zaak dat zoveel mogelijk mensen Groep de Mos / Hart voor Den Haag stemmen op 21 maart,” aldus De Mos, die hoopt dat kiezers hun stem niet weggooien door op partijen als de PVV, Haagse Stadspartij of 50Plus te stemmen.

Het onderzoek is hier te downloaden.

 

Bron: Groep de Mos, Hart voor den Haag

Overige berichten

Yoga in Nederland: groot onderzoek 2019
Hoe eerlijk zijn Nederlanders over zelf veroorzaakte autoschade?
Meerderheid nederlandse werknemers met beperking ervaart belemmeringen op werkvloer
Nieuwe auto? Driekwart Nederlanders blijft bij dezelfde autoverzekeraar
Nederlander verwacht niet dat Brexit invloed heeft op eigen portemonnee
Hoe God verdwijnt uit Gelderland
Nederlander heeft geen idee wie Commissaris van de Koning is
Kwaliteit postbezorging in nederland blijft stabiel
Driekwart Nederlanders bespreekt wie BOB is op oudjaarsavond