Remco Frerichs in bestuur RKG

Publicatiedatum: 17-02-2010

Remco Frerichs, Algemeen Directeur van Team Vier, is benoemd tot bestuurslid van de Research Keurmerkgroep (RKG) van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA).

Rijn Vogelaar, directeur van Blauw Research is benoemd tot voorzitter. Hij volgt Marja Ruigrok op. De RKG is een sectie binnen de MOA, specifiek gericht op de kwaliteitstandaarden, gedragscodes en zelfregulering binnen het vakgebied. Volgens Vogelaar zal de branche sterk moeten innoveren en tegelijkertijd haar kwaliteit moeten bewaken. Een mooie uitdaging voor de Research Keurmerkgroep.

Tot de Research Keurmerkgroep behoren inmiddels een dertigtal marktonderzoekbureaus. Om toegelaten te worden tot de RKG dient een bureau te voldoen aan strak omschreven keurmerkeisen, op basis van ISO 20252.

Naast Vogelaar en Frerichs zijn ook Bart Nauta (TNS NIPO), Yolanda Schothorst (Veldkamp Marktonderzoek) en Frans Louwen (GfK Panel services) toegetreden tot het bestuur van de Research Keurmerkgroep. Samen met Pieter Punter (OP&P) en Harm Weber (Mobiel Centre) gaan zij de komende drie jaar nog meer bekendheid genereren voor het ISO Keurmerk als indicator voor kwaliteit.
 

Overige berichten

Niet in alle 16- en 17-jarigen schuilt een Greta Thunberg
Kwart van de Nederlanders maakt gebruik van de deeleconomie
AUTOVAKANTIE: SPANNENDSTE SITUATIES EN GROOTSTE IRRITATIES
Yoga in Nederland: groot onderzoek 2019
Hoe eerlijk zijn Nederlanders over zelf veroorzaakte autoschade?
Meerderheid nederlandse werknemers met beperking ervaart belemmeringen op werkvloer
Nieuwe auto? Driekwart Nederlanders blijft bij dezelfde autoverzekeraar
Nederlander verwacht niet dat Brexit invloed heeft op eigen portemonnee
Hoe God verdwijnt uit Gelderland