Nieuws

Building distinctive brand assets – en hoe doe je dat

Collega Martijn van Lambalgen (@lambresearch) las beide delen van het boek ‘How Brands Grow’ van Byron Sharp, en het vervolg ‘Building Distinctive Brand Assets’ van Jenni Romaniuk. Hierdoor geïnspireerd voerde Martijn onderzoek uit naar de mate waarin reclame-uitingen opvallen.
Lees meer >

Nederlanders negatiever over de zelfrijdende auto dan vier jaar geleden

Nederlanders zijn ten opzichte van vier jaar geleden negatiever geworden over de zelfrijdende auto, zo blijkt uit online onderzoek van marktonderzoeksbureau Team Vier. Het aandeel Nederlanders dat negatief is ten aanzien van de zelfrijdende auto is van 10% in 2014 gestegen naar 24% in 2018. Dit lijkt voornamelijk te komen door het toegenomen wantrouwen in de techniek van zelfrijdende auto’s. 
Lees meer >

Smartphonegebruik achter het stuur: 94% van de nederlanders vindt het onverantwoord, maar 56% doet het toch

Roken waar de kinderen bij zijn, afval op straat gooien of illegaal films downloaden; iedereen vindt het slecht, maar velen doen het toch. Zo ook het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden. Uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van online verzekeraar Allsecur blijkt namelijk dat ruim de helft (56%) hun smartphone weleens gebruikt in het verkeer, terwijl maar liefst 94 procent zegt dit onverantwoord te vinden.
Lees meer >

Uit onderzoek blijkt: vrijwel iedereen krijgt te maken met psychische klachten

Vroeg of laat krijgt iedereen weleens te maken met psychische klachten. Maar meestal houden we onze kwetsbaarheden, worstelingen en rare trekjes verborgen. Dit blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking. In een bijzonder themanummer laat het magazine zien dat het tijd is voor een andere kijk op psychische kwetsbaarheden: iedereen heeft aanleg voor angst, depressie of zelfs psychose in zich en dat hoeft niet alleen maar belemmerend te zijn. De campagne rondom dit nummer is tot stand gekomen in samenwerking met MIND.
Lees meer >

File mijden? Driekwart Nederlanders rijdt om

De Nederlandse wegen worden steeds drukker. Zo is het aantal files dit jaar met 20 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Maar wat doen Nederlanders om files te vermijden? Uit onderzoek van online verzekeraar Allsecur blijkt dat driekwart (76%) op zoek gaat naar een alternatieve route om files te mijden. Als zij dan toch in een file terechtkomen, zijn muziek luisteren, kletsen met medepassagiers en eten en drinken de favoriete bezigheden achter het stuur.
Lees meer >

‘Eerlijkheid bij sollicitaties’: bijna één op de tien jokt op cv

Bijna een op de tien werkende Nederlanders jokt weleens op zijn cv, zo blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van CV.nl. Maar liefst negen procent van de respondenten gaf aan weleens te jokken op het cv, om zo de gewilde baan te bemachtigen. Opvallend is dat sollicitanten tussen de achttien en 34 jaar het meest jokken (elf procent), terwijl de sollicitanten in de leeftijdsgroep 35-49 jaar het minst vaak ervoor kiezen iets op hun cv weg te poetsen of mooier te maken (zes procent).
Lees meer >

Smartphonegebruik grootste ergernis in het verkeer

Mannen storen zich vaker aan linksrijders, vrouwen vaker aan automobilisten met smartphone Slaperigheid, andere weggebruikers en smartphone grootste afleidingen achter het stuur In de auto zijn medeweggebruikers regelmatig een bron van frustratie, zo blijkt uit onderzoek* van online verzekeraar Allsecur. Van bumperklevers tot langzame rijders en van snelheidsduivels tot onnodig linksrijders; Nederlanders ergeren zich groen en geel achter het stuur. De grootste ergernis? De helft (53%) van de Nederlanders stoort zich voornamelijk aan automobilisten die met hun smartphone bezig zijn, gevolgd door bumperklevers (46%).
Lees meer >

Mannen meer behoefte aan hulp bij inparkeren dan vrouwen

Park assist, Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning System (LDWS); steeds meer auto’s zijn anno 2018 uitgerust met sensoren en automatische functies. Deze technische snufjes maken het autorijden niet alleen veiliger maar ook een stuk gemakkelijker. Online verzekeraar Allsecur onderzocht welke slimme functies het meest worden gewaardeerd door Nederlandse automobilisten. Zo blijkt uit het door Team Vier uitgevoerde onderzoek dat een kwart (24%) van de Nederlanders parkeersensoren een absolute musthave vindt in de auto. Een automatisch noodremsysteem wordt als meest veilige toevoeging gezien (52%).
Lees meer >

Nederlander onwetend over gebruik groene kaart

Is de groene kaart altijd groen? In welke landen is deze verplicht en hoe lang is de groene kaart geldig? De Nederlander heeft eigenlijk geen idee, zo blijkt uit onderzoek van online verzekeraar Allsecur , uitgevoerd door Team Vier. Ruim een op de drie (37%) is in de veronderstelling dat een groene kaart ook altijd groen van kleur is. Hoe ouder de automobilist, des te vaker dit als waarheid wordt aangenomen. Twee derde (67%) van de Nederlanders is er daarnaast van overtuigd dat een groene kaart verplicht is om in Nederland in de auto te hebben liggen.
Lees meer >

Driekwart gebruikt zelfde wachtwoord voor verschillende accounts

Wachtwoorden, wie wordt er niet gek van? De gemiddelde Nederlander heeft 25 online accounts om bijvoorbeeld in te loggen bij de bank, sociale media en webshops.
Lees meer >