Nieuws

Bijna de helft van het mkb worstelt met vinden juiste kandidaat

Mkb heeft meer moeite dan vorig jaar met het aannemen van het juiste personeel   Grootste uitdaging is het aantrekken van de best gekwalificeerde kandidaten en van kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur   Populariteit gebruik van vacaturesites door mkb’ers neemt toe   Amsterdam, 30 oktober 2017 – Het aantal verantwoordelijken voor HR binnen het mkb, dat moeite heeft om geschikt personeel te vinden, is het afgelopen jaar significant gestegen: van 34 procent naar 44 procent. Met name ervaren professionals zijn moeilijk te vinden. Dat blijkt uit onderzoek dat Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld, liet uitvoeren door onderzoeksbureau Team Vier.
Lees meer >

Nederlander gehecht aan auto: 2 op de 10 kan geen dag zonder

De Nederlandse automobilist is gehecht aan zijn auto, 20% kan geen dag zonder auto, nog eens 43% houdt het hooguit één of een paar dagen zonder auto vol. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer onderzoek van Allsecur en Team Vier.
Lees meer >

Twee op vijf Nederlandse jongeren seksueel actief

Meisjes actiever dan jongens Twee op de vijf Nederlandse jongeren van 16 en 17 jaar zijn seksueel actief (40%). Dit geldt vaker voor meisjes dan voor jongens (46% versus 34%) en vaker voor 17-jarigen dan voor 16-jarigen (59% versus 22%). Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier onder ruim 500 16- en 17-jarige Nederlanders. Het onderzoek is opgezet in samenwerking met jongeren van het Haagse Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

Helft automobilisten ergert zich aan smartphonegebruik medeweggebruikers

De Nederlandse automobilist stoort zich in het verkeer het meest aan bumperklevers (61%). Dit wordt op de voet gevolgd door automobilisten die met hun telefoon bezig zijn (49%) en bestuurders die in beschonken toestand in de auto stappen (46%). Dit blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur, uitgevoerd door Team Vier.
Lees meer >

Nederlandse jongere dagelijks drie uur op social media

Meeste tijd wordt besteed aan Whatsapp Jongeren van 16 en 17 jaar spenderen dagelijks meer dan drie uur aan social media, Whatsapp meegerekend; gemiddeld 195 minuten per dag. Aan Whatsapp wordt de meeste tijd besteed: 75 minuten. Jongeren besteden dagelijks ongeveer een half uur aan Snapchat (35 minuten), Instagram (34 minuten) en / of Facebook (31 minuten). Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier onder ruim 500 16- en 17-jarige Nederlanders. Het onderzoek is opgezet in samenwerking met jongeren van het Haagse Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

Onderzoek parkeren en autobezit in Rotterdam

Recent hebben we een grootschalig onderzoek uitgevoerd over autobezit en parkeren in Rotterdam. Voor het onderzoek zijn inwoners van het centrum van de stad, alsmede van de Kop van Zuid uitgenodigd.
Lees meer >

Ruime meerderheid jongeren op telefoon voor slapen gaan

En telefoon wordt bij wakker worden meteen weer opgepakt Een meerderheid van de 16- en 17-jarige Nederlandse jongeren gebruikt het laatste uur voordat zij gaan slapen op doordeweekse dagen hun telefoon (68%). Bovendien kijken bijna twee op de vijf jongeren na het wakker worden meteen weer op hun telefoon (37%). Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier onder ruim 500 16- en 17-jarige Nederlanders. Het onderzoek is opgezet in samenwerking met jongeren van het Haagse Christelijk Lyceum Zandvliet.
Lees meer >

Automobilisten overschatten kennis van verkeersregels in buitenland

Moet er in Frankrijk nu wel of niet een alcoholtest in je auto liggen? En hoe zit het met een verbanddoos? Moet die mee naar Duitsland? Uit Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur uitgevoerd door Team Vier blijkt dat er onder Nederlandse automobilisten nog veel onduidelijkheid is over wat er wel en niet in de auto moet liggen.
Lees meer >

Man traditioneel achter het stuur op weg naar vakantie

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten gaat dit jaar met de auto op vakantie. Voor de reis kiest men nog steeds voor een traditionele rolverdeling. In de meeste gevallen is het de man die de autoreis op zich neemt. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur uitgevoerd door Team Vier. 
Lees meer >

Nieuw bij Team Vier

Het team van Team Vier is recent uitgebreid met twee nieuwe medewerkers!  Omdat we vanuit Team Vier het belangrijk vinden te investeren in de ontwikkeling van mensen hebben we een nieuwe HR manager aangesteld. Daarnaast hebben we ook een extra supervisor voor het telefonische onderzoek aangetrokken. Tamara Rijnenberg en Kevin van Stralen stellen zich graag voor. 
Lees meer >