Nieuws

Mkb’ers hebben moeite met het vinden van personeel

Het is voor Nederlandse midden- en kleinbedrijven niet makkelijk om personeel te vinden. Circa een derde (34 procent) heeft hier zelfs veel tot zeer veel moeite mee, zo blijkt uit onderzoek van ’s werelds nummer 1-vacaturesite Indeed, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Team Vier, onder 314 HR-functionarissen in de mkb-sector. Slechts vijftien procent heeft weinig moeite met het aantrekken van nieuwe medewerkers.
Lees meer >

Uitslag enquête SEV bekend

In opdracht van de Leidschendamse voetbalvereniging SEV (Sport en Vriendschap) voerde Team Vier onderzoek uit onder de leden over de toekomst van de club. De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels aan het bestuur gepresenteerd en door de voorzitter van de club, Rob de Ruijter, met de leden gedeeld. De voorzitter schreef dit bericht, met daarin mooie woorden over de rol van Team Vier.
Lees meer >

Nederland wil niet elektrisch rijden

Elektrisch autorijden is voor een grote groep autobezitters nog niet aantrekkelijk. De lange oplaadtijd, korte afstand per acculading en hogere aanschafwaarde zijn redenen waarom de autobezitter niet warm loopt voor een elektrische auto. Slechts 14% van de autobezitters overweegt een elektrische auto bij hun volgende aankoop. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur autoverzekeringen in samenwerking met Team Vier. 
Lees meer >

Huizenkopers goed voorbereid op jacht naar hun droomhuis

Potentiële huizenkopers zijn over het algemeen goed voorbereid als zij op huizenjacht gaan. Vier op de vijf personen uit de doelgroep (80%) geven aan uitgebreid de tijd te nemen voor het afsluiten van de hypotheek. Twee op de vijf (42%) zoeken bij voorkeur alles zelf uit, terwijl 28% zich liever laat adviseren over het afsluiten van de hypotheek. Circa drie op de tien ondervraagden (31%) regelen zoveel mogelijk online. Dat blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van online financieel dienstverlener MoneYou naar het afsluiten van hypotheken.
Lees meer >

Vier op de tien werkzoekenden zien af van sollicitatie vanwege ingewikkelde procedure

Vier op de tien Nederlandse werkzoekenden hebben weleens afgezien van een sollicitatie vanwege een te ingewikkelde sollicitatieprocedure. De kans is daarbij groot dat de werkgevers om wie het gaat, hier zelf niet van op de hoogte zijn. Bijna 60 procent van de HR-managers voert namelijk geen evaluatie uit na de sollicitatieprocedure.  
Lees meer >

Helft telefoontjes door gemeente fout of niet beantwoord

Gemeenten slagen er lang niet altijd in om telefonische vragen van burgers juist of volledig te beantwoorden. Een groot gedeelte van de bellers krijgt zelfs helemaal geen antwoord. Dat blijkt uit de Kwaliteitsmonitor 2016 van marktonderzoekbureau Team Vier. Dit artikel is gepubliceerd in Binnenlands Bestuur van week 33 (2016).
Lees meer >

Indeed: Werknemers willen airconditioning en tropenrooster

Het is warm in Nederland en ondanks de vakantietijd moet er gewerkt worden. Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld, onderzocht de wensen van  Nederlandse werknemers tijdens warme dagen. Hoe wordt het hoofd koel gehouden en wat is wenselijk? En sluiten de maatregelen van de werkgevers aan op de wensen van de medewerkers? Slechts de helft van de werkende Nederlanders heeft namelijk airconditioning op de werkvloer. Hoe houdt die andere helft het hoofd dan koel? Een tropenrooster staat hoog op het wensenlijstje, maar slechts vier procent van de werkgevers kent een tropenrooster. Dat en meer blijkt uit het onderzoek ‘How Dutch Offices Work’ van Indeed, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau TeamVier, over kantoorervaringen van werknemers tijdens de zomermaanden.  
Lees meer >

Pokémon GO populair achter het stuur

10% van Nederlandse Pokémon GO-spelers jaagt op Pikachu tijdens het autorijden. Pokémon GO-spelers laten zich vaak verleiden om Pokémon te jagen in het verkeer. Bijna 1 op de tien spelers jaagt zelfs op Pokémon achter het stuur. Ruim 16% speelt Pokémon GO tijdens het fietsen en 64% speelt het spel lopend. Een groot deel van de automobilisten ondervindt wel eens hinder van Pokémon GO-spelers in het verkeer. Dit blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Allsecur.  
Lees meer >

Onderzoek Indeed: bijna de helft van werkzoekenden solliciteert graag via mobiel device

Bij 84 procent van de Nederlandse bedrijven speelt mobiele werving een rol Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld, brengt inzicht in de veranderende manieren van werven en solliciteren met eigen data-analyses en (externe) onderzoeken. Uit recent onderzoek van Indeed blijkt dat de helft van de 619 ondervraagde sollicitanten mobiel solliciteren handig vindt. Zo’n 44 procent van de werkzoekenden geeft zelfs aan (zeer) waarschijnlijk gebruik te gaan maken van een mobiel platform om te solliciteren. Bij 84 procent van de 318 ondervraagde HR-managers speelt mobiel solliciteren dan ook een belangrijke rol in het bedrijf. Activiteiten als werven en solliciteren vinden duidelijker steeds vaker plaats via mobiele devices. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Team Vier.
Lees meer >

Indeed: 84 procent van HR-managers accepteert geen anonieme sollicitaties

Anoniem solliciteren, dat discriminatie op basis van afkomst of leeftijd moet voorkomen, is een actueel onderwerp in Nederland. De gemeente Den Haag deed dit jaar al een proef met anoniem solliciteren. Eind juli verscheen een voorlopig rapport met de resultaten. Uit het rapport blijkt dat er meer werkzoekenden met een biculturele achtergrond op een functie solliciteren als dit anoniem kan. Onderzoek van Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld, toont echter aan dat maar weinig werkzoekenden anoniem willen solliciteren. Van de 619 ondervraagde sollicitanten zou slechts 15 procent anoniem op een functie willen reageren. De meerderheid van de 318 ondervraagde HR-managers (84 procent) geeft bovendien aan geen anonieme sollicitaties te accepteren. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Team Vier.
Lees meer >

< vorige 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 18 volgende >